Tražilica
Knjižničarsko društvo Varaždinske županije E-mail
 
Na mrežnim stranicama Knjižničarskog društva mogu
se pročitati objavljeni brojevi e-časopisa
Kontekst.
 
 
Povodom 70. obljetnice Knjižničarskog društva Varaždinske županije, a zahvaljujući financijskoj potpori Grada Varaždina, izašlo je e-izdanje brošure o radu Društva autorice Jasminke Štimac pod nazivom Tragovi. Riječ je o bogato ilustriranoj publikaciji koja bez korica broji 36 stranica, a autorica je izabrala naslov Tragovi jer se radi o “pokušaju rekonstrukcije djelovanja Društva i njegovih članova” (Iz Predgovora). Jasminka Štimac u pripremi ovoga izdanja konzultirala je dokumentaciju Knjižničarskog društva Varaždinske županije koja je nastajala tijekom sedam desetljeća (1949. – 2019.) pohranjenu u šest registratora te dokumentaciju iz specijalnih zbirki varaždinske Gradske knjižnice i privatnih arhiva. Autorica je zavirila i u periodičke publikacije poput Varaždinskih vijesti, Vjesnika bibliotekara Hrvatske, časopisa Knjiga i čitaoci, Biltena BIS-a, Novosti HKD-a, Godišnjaka Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović˝ Varaždin te Konteksta e-časopisa Društva koji se objavljuje od 2015. godine. Marljivo prikupljajući sve objavljene podatke, informacije i fotografije autorica je zadužila generacije i generacije knjižničara članova našega Društva te smo joj na tome iskreno zahvalni. Publikacija je objavljena u Metel Digitalnoj knjižnici što možemo zahvaliti g. Danku Tkalecu i tvrtki Point d.o.o. te je dostupna na poveznici: Tragovi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Metel Ožegović

Barun Metel Ožegović rodio se 4. svibnja 1814. u Zagrebu. Školovao se u Zagrebu i Pešti i bio veliki pristaša ilirizma, za koji je tvrdio da je prvenstveno književni pokret.

više

Povijest knjižnice

Postojimo od 1838. godine. Mnogostruko više prostora od ovog kvadratića potrebno je da bi se, barem u natuknicama, pobrojale bar bitnije mijene, planovi (ostvareni ili ne), težnje i pokušaji da služimo svojoj svrsi.

više

© 2021 knjiznica-vz.hr
Web design by interactive d.o.o.
Powered by Orbis.